banner-image

Biljkama koje su pretrpele štetu od mraza se može pomoći

Kako sačuvati biljke koje su ove zime doživele veliki stres i izboriti se sa najavljenim vremenskim uslovima?

Ovu zimu obeležili su nepovoljni temperaturni uslovi, kao što su padavine do 30 litara i nagli pad temperature do –10°C. Toplo i vlažno vreme uticalo je na to da biljke skoro da nisu imale zimsko mirovanje. Ovako nepovoljni uslovi uzrokovali su odbacivanje listova, naročito u Banatu.

Stručnjaci Delta agrara imaju preporuku i rešenje ovog problema. Da bi se zaštitila sekundarna stabla i sekundarni korenovi na ivici života, preporučuju primenu biostimulatora ROOTER, i to u trenutku kada krene vegetacija i prođe opasnost od mrazeva. ROOTER se može koristiti za veliki broj biljnih vrsta, a posebno ga preporučujemo za pšenicu, ječam i raž kao odgovor na mraz i prethodne vremenske neprilike.

Najavljeni vremenski uslovi, naglo otopljavanje dovešće do intenzivnog porasta biljaka. Jedino primenom ROOTER-a će biti moguće favorizovati donji deo biljke, koren i čvor bokorenja.

Delta Agrar pesticidi mogu se nabaviti kroz distributivne centre u Futogu, Staroj Pazovi, Zrenjaninu, Čačku i Kruševcu. Distribucija sredstava za zaštitu bilja realizuje se u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima pesticida kroz ekskluzivnu distribuciju i zastupanje.