banner-image

Lažiranjem kupovine poljoprivredne mehanizacije ukrali više od 20 milona dinara podsticaja

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je ovom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv deset lica zbog prevare.

Naime, operativnim radom Policije, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su osumnjičeni u svojstvu vlasnika poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije, lažnim prikazivanjem činjenica da su kupili različite poljoprivrene mašine i mehanizaciju, te izvršili plaćanje navodno kupljene robe, na osnovu toga podneli Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj za investicije u fizičku imovinu poljuprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljuprivredne proizvodnje biljnih kultura. Zahtevi su, kako prenosi Nova.rs podneti Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Beogradu.

Uprava za agrarna plaćanja, je isplatila sredstva čime su osumnjičeni oštetili budžet Republike Srbije za više od 20.000.000,00 dinara.

Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima koji će biti saslušani. Za jednim osimnjičenim se još traga