banner-image

Prijave za 60 evra novčane pomoći od 28. maja

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas Zakon o izmenama Zakona o budžetu  za 2021. godinu, kao i tri zakona za sprovođenje trećeg paketa pomoći građanima i privredi za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa.

Usvojeni zakoni omogućiće i bankarske garantne šeme, čiji je cilj poboljšanje privrednog ambijenta kako bi se ublažile posledice pandemije koronavirusa po privredu Srbije.

Da bi građani dobili novčanu pomoć od 60 evra uspostavlja se Privremeni registar punoletnih građana, koji će biti osnov za isplatu. Građanima koji se budu prijavili za tu vrstu pomoći biće isplaćeno dva puta po 30 evra, u maju i novembru.

Oni će moći da se prijavljuju za novčanu pomoć od 28. aprila do 15. maja, elektronski preko portala Uprave za trezor, a od 5. maja i telefonskim putem preko kol centra, odnosno na isti način kao i prošle godine kada je građanima isplaćena pomoć od 100 evra.

Za pomoć od 60 evra neće morati da se prijavljuju penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i lica iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, jer će njima automatski novac biti uplaćen.

Uz tih 60 evra, penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra u septembru.