banner-image

Poziv opštinama konkurišu za bespovratna sredstva za zaštitu zemljišta

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović pozvala je gradove i opštine da iskoriste novu podršku države i prijave se na javni konkurs za sufinansiranje projekata kojima je cilj očuvanje i zaštita zemljišta kao prirodnog resursa.

Vujović je objasnila da će se putem ovog konkursa podržati projekti koji će po realizaciji popraviti kvalitet zemljišta, čime se direktno utiče i na kvalitet životne sredine.

Na ovaj način dajemo mogućnost za trajni oporavak i očuvanje degradiranog zemljišta. Dužnost i društvena obaveza svih nas jeste da brinemo o zemlji, čuvamo prirodu, da generacijama koje dolaze ostavimo bolje okruženje i tom poslu smo potpuno posvećeni, poručila je ministarka.

Ona je objasnila da će Ministarstvo sufinansirati do 80 odsto ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju projekta za očuvanje i zaštitu zemljišta, a javni poziv će trajati ukupno 20 dana.

Dali smo kratke rokove, baš kao i prilikom raspisivanja konkursa za zamenu dotrajalih kotlarnica, individualnih ložišta i pošumljavanja, jer životna sredina ne može da čeka, naglasila je Vujović.