banner-image
banner-image

Dani poljoprivrede onlajn na Novosadskom sajmu od 18. do 21. maja

U mesecu maju, kada je tradicionalno održavan Međunarodni poljoprivredni sajam, na Novosadskom sajmu će biti održana onlajn manifestacija „Dani poljoprivrede“, od 18. do 21, saopšteno je juče.

Mogućnost da se predstave u onlajn okruženju imaće i pojedinci, kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvodjača do preradjivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja, saopštio je Novosadski sajam.

Dodaje se da će, pored izlagača iz Srbije, nastupiti i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske.

Navodi se da će u fokusu dogadjaja biti subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Posetiocima „Dana poljoprivrede“ na virtuelnim štandovima biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje, piše u saopštenju.

Dodaje se da će se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije predstaviti izlagači koji će ponuditi organske proizvode, dok će Prijatelj „Dana poljoprivrede“ Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i Grad Novi Sad subvencionisati nastup malih poljoprivrednih proizvodjača.

Navodi se da će tokom „Dana poljoprivrede“ kompanija Agropanonka organizovati Poklon igru u kojoj je glavna nagrada traktor „belarus 82.1“.

Zemlja partner „Dana poljoprivrede“ je Češka Republika, a Zlatni sponzor kompanije Al Dahra.

Izvor: Beta