banner-image

Primena struke u praksi: Pokrajina obezbedila traktor Poljoprivrednoj školi u Kanjiži

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je direktoru Poljoprivredno-tehničko srednjoškolskog centra „Besedeš Jožef“ u Kanjiži Zoltanu Šarnjaiju ključeve traktora čija je nabavka finansirana preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Božić je istakao da Poljoprivredna škola u Kanjiži kontinuirano prati konkurse resornog sekretarijata, te da je u proteklih pet godina ostvarila subvencije u iznosu od oko osam miliona dinara.

– Ove godine je Poljoprivredna škola ′Besedeš Jožef′ dobila sredstva za nabavku traktora, koji će umnogome pomoći da se unapredi praktična nastava i učenicima olakšati savladavanje predviđenog gradiva, rekao je Božić.

On je naglasio da je saradnja sa svim stručnim školama od velikog značaja za unapređenje poljoprivrede.

– Školujući i obrazujući novi kadar u agraru, uticaćemo na sve brži razvoj i modernizaciju, što će zasigurno obezbediti visoko pozicioniranje Srbije na svetskom tržištu, naveo je Božić.

Direktor Škole Zoltan Šarnjai ukazao je na uspešnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, istakavši da subvencije koje ova obrazovna ustanova godinama ostvaruje doprinose unapređenju nastave i stvaranju boljih uslova za primenu stručnih znanja u praksi.

Primopredaji traktora prisustvovao je i predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer.