banner-image

Imovina Fidelinke – Fabrike testa prodaje se za 53 miliona

Pokretna imovina Fidelinka – Fabrike testa u stečaju ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 53 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Javno nadmetanje za paket pokretne imovine Fidelinke u stečaju zakazano je za 18. juni. U paketu imovine ove, jedne od najpoznatijih fabrika testenina u Srbiji, ponuđene su na prodaju linije za proizvodnju motane i kratke testenine. Opremljene su sopstvenim silos ćelijama za osnovnu sirovinu, sklopom sita za prosejavanje i fluid transportom.

Fidelinka-Fabrika testa čija je pretežna delatnost proizvodnja makarona, rezanaca i sličnih proizvoda od brašna je u stečaju od 2010. godine.

U 2012, nakon dve godine pauze uzrokovane stečajem u A.D. Kompanija Fidelinka, kompanija Agroposlovi zakupila je mlinove u Subotici i Bajmoku, kao i fabriku testa.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je i da je 11. maja ove godine otvoren stečajni postupak nad dužnikom – kompanijom Agroprom iz Sremske Mitrovice. Predlagač za otvaranje stečajnog postupka je subotički Tandeks doo.

Na prodaju je i nepokretna imovina stečajnog dužnika Zemljoradnička zadruga Tutin, što je zakazano za 27. maj, kao i dužnika Voćeprodukt iz Brusa, 25. maja.

S. K.