banner-image

Milka Vojvodić postaje CEO Delta holdinga

U godini u kojoj Delta Holding slavi 30 godina uspešnog poslovanja doneta je odluka o značajnim promenama u organizaciji menadžmenta kompanije. Od 1. juna će umesto predsednika kompanije i borda direktora, kompanijom rukovoditi upravni odbor i izvršni odbor. Operativnim poslovanjem Delta holdinga upravljaće izvršni odbor, na čelu sa Milkom Vojvodić, dosadašnjom potpredsednicom za finansije i ekonomiju. Članovi izvršnog odbora biće potpredsednici kompanije i generalni direktori grupa-članica Delta holdinga. Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković odlučio je da napusti operativno vođenje kompanije i da svoje iskustvo i znanje usmeri na druge projekte koje smatra važnim i za Delta holding ali i za društvo u celini.

Od 1. juna na snagu stupa nova organizacija menadžmenta Delta holdinga po kojoj će, umesto predsednika kompanije i borda direktora, kompanijom rukovoditi upravni odbor i izvršni odbor. Miroslav Mišković, dosadašnji predsednik Delta Holdinga, ubuduće će obavljati funkciju predsednika Upravnog odbora. Na novoj poziciji g. Mišković namerava da se povuče iz operativnog upravljanja kompanijom i da svoje iskustvo i znanje usmeri u tri oblasti koje smatra krucijalnim za razvoj ne samo Delta holdinga, već i društva u celini. Njegov fokus biće usmeren na internacionalni razvoj kompanije, na rad sa mladim ljudima u kompaniji, odnosno formiranje budućeg menadžmenta i na razvoj sela u Srbiji, posebno kroz kompanijski projekat Naše selo.

Poslovanje Delta Holdinga vodiće Izvršni odbor na čijem će čelu (CEO) biti Milka Vojvodić, dugogodišnji viši potpredsednik za ekonomiju i finansije. Članovi Izvršnog odbora biće potpredsednici kompanije i generalni direktori grupa-članica Delta holdinga.

„U trenutku kada slavimo 30 godina rada i kada se spremamo za useljenje u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je momenat za promene u menadžmentu Delta holdinga“, izjavio je Miroslav Mišković. „Promene će doneti napredak jer kompanija ima iskusan menadžment, koji je gradila tokom tri decenije. Mi imamo uspostavljen sistem, koji ne zavisi od jednog čoveka i to smo pokazali u najsloženijim situacijama. Nova struktura menadžmenta je još jedan korak ka kompaniji 21. veka, a mi i dalje imamo istu misiju – da stvaramo i razvijamo uspešne kompanije – ali kompanije koje će sve više biti orijentisane na internet, kao što je i naš novi projekat Ananas.“

„Činjenica da postoji apsolutno poverenje u budući izvršni odbor Delta holdinga, omogućava mi da se posvetim strateškim razmišljanjima, za koja sam uveren da su od ključnog značaja za razvoj kompanije, ali i za razvoj Srbiji u celini“.

Milka Vojvodić, novi CEO Delta holdinga, završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. U kompaniji je od samog početka od 1991. godine. Radila je kao finansijski direktor, pomoćnik generalnog direktora Delta M Grupe za ekonomske odnose, generalni direktor Delta M, a već duži niz godina je viši potpredsednik Delta holdinga za ekonomiju i finansije.

B.Gulan