banner-image

Pokrajina objavila rezultate konkursa za mlade poljoprivrednike, dato 200 miliona

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je rezultate konkursa za podršku mladim poljoprivrednicima u Vojvodini. Pokrajina je mladima u ruralnim sredinama Vojvodine dala 200 miliona dinara, a najviše je tražena finansijska pomoć za investicije u stočarstvu, povrtarstvu, voćarstvu… Zahtevi mladih poljoprivrednika odnosili su se na nabavku priključnih mašina za farme, voćnjake, a bilo je dosta  i onih za nabavku stada ovaca, sistema za navodnjavanje, plastenika…

Od ukupnog broja pristiglih prijava 458 ih je ispunilo sve uslove predviđene konkursom i pravilnikom, dok 138 prijava nije. Za 171 podnosioca prijava komisija Sekretarijata je predložila da se zaključi ugovor o dodeli bespovratne pomoći. Sa 287 podnosilaca, iako prijave ispunjavaju uslove iz pravilnika, zbog nedostatka sredstava i nedovoljnog broja bodova Sekretarijat nije u mogućnosti da zaključi ugovor.

Rok za žalbu na objavljenu listu je 15 dana od dobijanja rešenja, odnosno najkasnije u roku od 30 dana od objavljivanja odluke na zvaničnoj internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za one koji nisu lično dobili rešenja.

Odluku Pokrajinskog sekretarijata možete preuzeti ovde: Odluka-mladi-konacno