banner-image

Festival šumadijskih vina 12. i 13. juna u Topoli

Festival šumadijskih vina, 7. po redu održaće se u subotu i nedelju, 12. i 13. juna u Topoli.

U cilju promocije kvaliteta vina koja se danas proizvode u Šumadiji, Udruženje vinara Šumadije je sredinom juna 2014. godine organizovalo 1. FESTIVAL ŠUMADIJSKIH VINA. To je bio jedini sajam u regionu na kome se izlažu vina samo jedne regije.

Zahvaljujući sadržaju festivala, reakcijama posetilaca, ali i ambicijama samih vinara udruženih u Udruženje vinara Šumadije, ova manifestacija je postala tradicionalna. Svake godine u isto vreme, drugog vikenda u junu,  u predivnom ambijentu Kraljevske vinarije podno Oplenca, Festival šumadijskih vina gostima pruža veoma bogat kulturno-umetnički progam sa mnoštvom raznovrsnog sadržaja.

Naročito se izdvaja izložba likovnih radova pod nazivom ”UMETNOST I VINO” koja svake godine pobere najbolje moguće kritike. Osim izložbe i degustacije najboljih šumadijskih vina, program obuhvata i stalnu postavku Muzeja vina i vinogradarstva u sklopu Kraljevske vinarije, književno-scenske nastupe umetnika… U muzičkom delu festivala nastupaju poznata imena srpske i svetske muzičke scene.