banner-image

Srpski tigar pojeo krmače, prasiće i ostalu galanteriju

Ko je kriv za krah svinjarstva i ostalog sitnog i krupnog stočarstva ovdašnjeg?

Pa niko.

Srpski ekonomski tigar, onaj koga je pustio Vučić, je kanda pojeo srpske tovljenike, krmače i prasiće.

Jebiga.

Ko bi bio bolji od Vučića?

Što veću pustoš ostavi to ima više glasača.

Evo videsmo i nedavno u Hrvatskoj. Svi delovi lepe njihove koji su devastirani i stanovništvo razjureno od Slavonije pa nadole, listom glasali za HDZ i za gore od njega. To jest za one koji su ih rasturili. Čude se SNS  režimski analitičari kako je to moguće. Samo zaboraviše jednu stvar.

Isto se dešava i u Srbiji.

Sve segmente društva koje Vučić i njegove skupštinske horde pljuvača upropaste masovno glasaju za SNS, a onda se pitaju zašto poljoprivreda i selo propadaju.

Srpski tigar ekonomski pobeđuje celu Evropu iako je Srbija skoro pa najsiromašnija država u Evropi.

Ko bi bio bolji od Vučića?

Nacrta Vučić na tabli da smo ekonomski giganti u poređenju s Crnom Gorom i Makedonijom. Rumuniju i Bugarsku ne pominje, ali koga to briga kad nam ove dve države beže tri puta više nego mi Makedoniji i Albaniji. Nek napiše u milijardama evra koliki je BDP Rumunije ili Bugarske. Nek licemer napiše koliki je rast BDP u Rumuniji i Bugarskoj od 2013. do 2021. a koliki u Srbiji. Jednog dana će morati da pokaže i na šta je potrošio 10 milijardi evra koliko je zadužio Srbiju i kako je moguće da je Srbija svake godine u suficitu, a da duguje. To je kao kad bih ja tvrdio da na kraju godine imam viška para, dok mi dug u banci raste.

Da se ipak vratimo svinjama.

Kad je Nedimović pre šest i kusur godina postao ministar poljoprivrede i kada je izneo svoj plan, prioritete i viziju napisasmo u Teatru apsurada do čovek nema pojma ni šta radi ni šta treba da radi i da će razbucati sve što se razbucati da.

Međutim izgleda da smo se prevarili. Stiže spas za krmače i i inu stoku. Seljaci se navodno pobunili zbog niske otkupne cene i navodno spremili velike poteste, ali ih je Nedimović sve obradovao a oni srećni napustili skupove s njim a protestovaće ako se uskoro ne napiše važan dokument koji je obećan.

Naime, dogovori se Nedimović da će hitno biti napisana strategija razvoja svinjarstva do 2030. godine. Pa ima li šta važnije u ovom trenutku od strategije razvoja do 2030.godine? Kako za svinje tako i za onog naprednog srpskog tigra.

Uništiš svinjarstvo, uništiš lanac u proizvodnji i otkupu, okružiš se klaničarima i seljake uteraš u zamku koja se zove državna milostinja. Pošto ništa ne funkcioniše stočari moraju da traže pomoć od onoga ko ih je i urnisao, to jest od Nedimovića i Vučića. Onda oni posle višemesečne agonije nađu neko rešenje i svi srećni. Samo što posle svake takve pomoći sve manje seljaka radi bilo šta u poljoprivredi. A sve više njih glasa za SNS, jer ko ima bolji od Vučića.

Milovan Lukić