banner-image

PKS: Snažna podrška povezivanju proizvođača sa trgovinskim lancima

Privredna komora Srbije (PKS) nastaviće sa snažnom podrškom lokalnim proizvođačima voća i povrća kako bi njihovi proizvodi našli svoje zasluženo mesto na rafovima poznatih trgovinskih lanaca, rečeno je na panelu sa potencijalnim dobavljačima povrća i voća ispred distributivnog centra kompanije Delez Srbija u Staroj Pazovi.

-Komora je već pomagala u povezivanju domaćih dobavljača sa Lidlom, Disom i Delezom i nastaviće da prikuplja podatke o najvećim proizvođačima povrća i voća iz Srbije i povezuje ih sa maloprodajom, izjavio je Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju PKS.

Proizvođači su, prema njegovim rečima, zainteresovani za saradnju sa trgovinskim lancima što se i vidi po količini domaćih proizvoda u njima.

-Nema boljeg tržišta za našu robu od trgovinskih lanaca. Proizvođači koji savladaju standarde, njima je mnogo lakše. Danas je bitno da nađemo konsolidatore, nekoga ko je spreman da tu robu prikupi, da je obradi, opere, upakuje, da bi kasnije mogao da je prodaje i to je suština, pravac u kojem moramo da idemo, istakao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor kompanije Delez Srbija rekao je da je ta kompanija godinama unazad strateški posvećena saradnji sa lokalnim dobavljačima i pružanju širokog asortimana domaćeg voća i povrća kupcima.

Delez Srbija je danas ozvaničila početak zajedničkog rada sa PKS i Ministarstvom na pružanju podrške lokalnim dobavljačima – krompira, luka, pasulja, kupusnjača, paradajza, krastavaca, paprika, dinja, i bio-voća i povrća.

Na panelu su učestvovali Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milun Trivunac, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor kompanije Delez Srbija, i poljoprivredni proizvođači.