banner-image

Predsednik SPOS: Falsifikatori meda se ovoga puta neće izvući

Trenutni status pravilnika popularno nazvanog „50-40-10“, pravilnik o subvencijama za opremu za 2021. godinu, rešavanje problema registracije pčelarskih vozila, borba sa falsifikatorima meda, samo su neke od tema o kojima su na sastanku razgovarali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović.

Predsednik SPOS-a detaljno izvestio ministra o svim saznanjima koja je prikupio o tome kako falsifikatori pokušavaju da se „izvuku“, i poručio da im ovoga puta to neće uspeti.

Takođe je izvestio ministra o uspešnom radu Pogona „Naš med“ koji je i Vlada Srbije značajno finansijski pomogla zahvaljujući upravo razumevanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Pogon je, kako je rekao, ostvario svoj glavni cilj jako brzo nakon početka rada, a to je podizanje cene meda do nivoa realne svetske tržišne cene.

-To je nekada bila naizgled nedostižna ideja, a sada smo je zajednički pretvorili u stvarnost na zadovoljstvo svih pčelara,rekao je Živadinović.