banner-image

Čim se dete na selu rodi odma da ide u penziju

Neviđena sreća čeka naše mlade na selu. Pod uslovom da čuveni ministar Krkobabić i još čuveniji predsednik Vučić prihvate naše male sugestije.

Elem, u okviru silnih poklona koje najviše daju ova dve genijalca za mlade na selu, od kuća, preko deset hektara do silnih kredita i subvencija pojavi se nedavno i jedna inicijativa da svi koji nemaju uslove, radni staž i ništa od imovine dobiju penziju. Tu spadaju svi građani, pa naravno i oni na selu.

Elem, ministar Milan Krkobabić predlaže uvođenje minimalne „garantovane penzije“ od oko 12.000 dinara kao vid socijalnog davanja za one koji nemaju uslove za penziju.

Krkobabić je rekao  da bi „garantovana penzija“ bila nemenjena građanima koji iz različitih razloga nisu imali mogućnost da ispune uslove, pa nisu mogli da ostvare nijednu vrstu penzije – invalidsku, porodičnu…

Uslov je, objasnio je Krkobabić, da nemaju nikakvu imovinu, niti prihode, kao i da nisu korisnici nijednog vida socijalne pomoći.

Lepo. Što da ne.

Neke bogatije zemlje od naše  su to omogućile svojim građanima.

Ali što ste ministre Krkobabiću tako tvrda srca?

Kad već delite tako lepo što uvodite ograničenja. Prelomite lepo s predsednikom Vučićem i donesite pravičan i lep zakon. Pre svega lep. Tačnije, čim se dete rodi na selu treba odma da ide u penziju. Ako prođe poligraf. Naravno. Poligraf je važan za politiku predsednika Vučića i napredne strnake pa ga treba uvesti odmah po rođenju. Znači, kad se dete rodi ide na poligraf pa ako prođe ide u penziju a ako ne prođe i bude uhvaćeno u laži ide u naprednjake, to jest SNS.

Sad će se naći neko mudar da pita kako može beba na poligraf.

Pa može?

A kako može Srbija da bude u suficitu svake godine a da nam javni dug raste. Znači kako možete da na kraju svake godine imate viška para u državnoj kasi kako tvrde Vučuć i Siniša Mali, a da ste dug Srbije s 15,5 milijardi evra popeli na 27 milijardi evra.

Sve što je ikome ikada palo na pamet da obeća obećali su umesto njih Krkobabić, Vučić i Nedmović. Ono što nemaju ni najbogatije države u vasioni ova tri stručnjaka su obećala srskim seljacima. Kuće, njive i penzije.. Sve

Već smo čuli da će svi mladi dobiti do 10 hektara državne zemlje .

Da li su obećali?

Jesu.

Da li su ispunili?

Nisu, a i neće. Dobiće možda samo naprednjaci i to svakako ne svi. Samo najmlađi i najnapredniji.

Već smo čuli da će mladim poljoprivrednicima biti podeljeno 150.000 kuća.

Da li su obećali?

Jesu. Da li će ispuniti?

Možda i hoće, podeliće naprednim beskućnicima neke dobre kuće, zakačiće i nešto malo onih koji nisu napredni, ali da će u 150.000  kuća spakovati 150.000 porodica i skoro pola miliona mladih seljaka – to je potpuna smejurija.  Na ovu sirotinju na selu samo fali još novih pola miliona seljana.

Da država otkupi ovih 150.000 kuća pa da većinu njih podeli mladim i starim naprednjacima  kao vikendice. E to je već drugi par opanaka. I to je već moguće.

Mada… Ipak… Pre penzionisanja dece po selima Krkobabić i Vučić trebali bi prvo da ispune ono što su prvo , drugo pa treće obećali i obećavaju. To bi bilo pamatnije i poštenije. O subvencijama ne treba ni trošiti reči, ali možda je plan da ako  deca na selu odmah odu u penziju subvencije im neće ni trebati. Ni po hektaru ni po grlu ni po babi ni po stričevima i kumovima. Naprednim. Naravno.

Milovan Lukić