banner-image

Dani Vojvodine u Beogradu: Hrana, vino i dobri ljudi

Na Sava promenadi u Beogradu održana je manifestacija „Dani Vojvodine“, u okviru trećeg festivala „Good Food and Wine“.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je podržao ovu manifestaciju u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i partnera iz Beograda. Turistička organizacija Vojvodine nastupila je zajedno sa više desetina izlagača u prostoru nazvanom ,,Vojvodina korner“, gde je izložena turistička ponuda lokalnih turističkih organizacija iz Vojvodine, proizvođača vina, hrane i pića, kao i smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata.

Foto: Vlada AP Vojvodine

Manifestaciju ,,Dani Vojvodine“ je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, istakavši da ponuda na nekoliko desetina štandova oslikava Vojvodinu, a to su hrana, vino, dobri ljudi, odličan osećaj i želja za povratkom.

-Pozivam vas da potrošite novac u Vojvodini, jer ima na šta da se potroši, a pre svega vas pozivam da potrošite vreme sa divnim ljudima, uz odličnu hranu i perfektna vina, uz osećaj koji ćete poneti sa sobom. Taj osećaj će vas naterati da se uvek vratite u Vojvodinu, regiju u koju smo svi došli i u koju se svi rado vraćamo, rekao je sekretar Ivanišević.

Na otvaranju manifestacije učestvovala je direktor Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, kao i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Nataša Pavlović je rekla da Vojvodina ima mnogo toga da ponudi. Ona je uputila i tri poruke okupljenima i potencijalnim turistima – da kada dođu u Vojvodinu potroše platu u Banatu, shvate da od Srema boljeg nema, i da je ,,Bačka i tačka“.

Po završetku ceremonije otvaranja, upriličena je dodela plaketa najboljim proizvodima i kompanijama po izboru novinara.

U okviru manifestacije organizovana je izložba slika pod nazivom „Boje i vino“ akademskog slikara Dragana Stojkova, te izložba hleba „Hleb naš nasušni“.