banner-image

Sremskoj Mitrovici potreban agrobiznis inkubator

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić sastao se sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović i njenim zamenikom Petrom Samardžićem, sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji u privredi u Sremu i zajedničkim aktivnostima na unapređenju privrednog ambijenta i otvaranju novih radnih mesta.

Na sastanku je posebno istaknut značaj izgradnje agrobiznis zone i unapređenja industrijskih zona u Sremu.

Potpredsednik Ćurčić, koji je ujedno i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, istakao je da je cilj današnje posete da se razmene informacije o aktuelnoj situaciji u privredi i ekonomskim kretanjima.

-Zadatak Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava jeste očuvanje privrednog ambijenta koji treba da bude povoljan za otvaranje novih radnih mesta, kazao je nakon sastanka Ćurčić.

On je dodao da na teritoriji Vojvodine postoje četiri biznis inkubatora, ali da nijedan nije striktno vezan za oblast agrara.

-Predložićemo da se u Sremskoj Mitrovici osnuje agrobiznis inkubator kako bi se malim proizvođačima pružila podrška da iz male proizvodnje, odnosno sa mikro nivoa, pređu na viši nivo, rekao je Ćurčić i dodao da je reč o podršci u edukaciji, prostoru, pravnoj i knjigovodstvenoj pomoći.

-Ono što je najpotrebnije Sremskoj Mitrovici i celom Sremskom regionu jesu biznis inkubatori, pre svega agrobiznis inkubatori, jer mi imamo ogroman potencijal u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prerađivačke delatnosti, kazao je Petar Samardžić i dodao da očekuje pozitivne efekte današnjeg susreta, te da će neke od predloženih tema biti deo planskog dokumenta u oblasti ekonomskog razvoja, koji Pokrajinska vlada priprema za period od 2021. do 2027. godine.