banner-image

Turisti iz UAE žele da provedu odmor u Srbiji

Stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata ovog leta najverovatnije će se odlučiti da odmor  provedu u Istočnoj Evropi, a Srbija i Bosna i Hercegovina su u samom vrhu izbora  destinacija, dok su Turska, Gruzija i Jermenija među ostalim favoritima, izveštava Gulfnews, najposećeniji portal vesti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

-Činjenica da je Srbija vodeća turistička destinacija za goste iz UAE je najjasniji dokaz da je sve što smo radili u proteklih godinu dana – dalo najbolje moguće rezultate. Kada smo otvorili Kancelariju PKS, nekoliko meseci pre pandemije koronavirusa, krenuli smo sa misijom da na najbolji način predstavimo Srbiju i njene trgovinske, turističke i investicione potencijale – učestvovali smo u obnovi aviosaobraćaja, privrednom povezivanju, uspostavljanju koridora između Srbije i UAE. Očigledno da smo u toj misiji bili uspešni“, kaže Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

-Možemo biti ponosni na reputaciju Srbije u Emiratima – naredni korak je da tu dobru reputaciju dalje gradimo i jačamo ekonomske odnose između Srbije i UAE, ali i regiona Zapadnog Balkana i zalivskih zemalja, ukazao je Selaković, podsetivši da je Srbija prošle godine uvrštena i na listu preporučenih destinacija za građane Dubaija, što takođe doprinosi povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

Prednosti popularnih istočnoevropskih destinacija, među kojima je i Srbija, jesu jednostavan proces dobijanja vize i dostupnost različitih opcija letova, ukazuju predstavnici turističkih agencija u Abu Dabiju. Srbija je prva zemlja u Evropi sa kojima su UAE uspostavili putnički koridor, što znači da putnici više ne moraju da idu u karantin po dolasku.