banner-image

Javni poziv za podsticaje automatizacije u prehrambenoj industriji

Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije raspisali su javni poziv podsticaja automatizacije u oblasti prehrambene industrije. Ukupno, za isplate u 2021. godini obezbeđeno je 300 miliona dinara.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, javni poziv sprovodi se u skladu sa Uredbom o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije („Službeni glasnik RS“, broj 46/21), koju sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije
Prijave za dodelu sredstava, privredna društva dostavljaju Razvojnoj agenciji Srbije na propisanom obrascu prijave, koji se nalazi u prilogu poziva.
Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla.
Sredstva podsticaja mogu se dodeliti za realizaciju investicionih projekata za ulaganja radi automatizacije čija je minimalna vrednost ulaganja milion evra.
Obrazac prijave možete preuzeti ovde: