banner-image

Nektar grupa ustupila voćarima dva tresača za branje višanje

Nektar grupa objavila je danas da je pred sezonu berbe kupila dva profesionalna tresača za branje višanja koje je ustupila na koriščenje voćarima sa teritorije Opštine Vladičin Han, a kako bi se smanjio trošak proizvodnje, odnosno trošak ručnog branja koji je visok.

– Želimo da pomognemo voćarima u ovom kraju i da kroz ustupanje na korišćenje novih tresača za branje višanja imaju konkretan efekat u smanjenju troškova proizvodnje i budu održivi. Novi tresači su već krenuli sa radom, a očekujemo da efekat ove investicije bude realizovan u punom obimu u godinama pred nama, rekao je direktor nabavke Nektar grupe Vladimir Jovanović.

Predsednik Opštine Vladičin Han Opština Vladičin Han Goran Mladnović pozdravio je ovu inicijativu navodeći da se lokalna samouprava trudi da podrži, ali i preduzme aktivnosti koje će doprineti održivom razvoju lokalne zajednice i imati pozitivan efekat na poboljšanje uslova života i rada poljoprivrednika na teritoriji opštine.

Podseća se da Nektar ima zaokružen proces proizvodnje i saradnju sa 10.000 farmera kroz kooperacije, a 1.300 farmera direktno predfinansira u sadnicama i opremi.
Dodaje se da otkupljuje voće sa teritorije cele Srbije, a kompanija je posebno posvećena razvoju juga Srbije kroz prisustvo u Vladičinom Hanu, Surdulici, Leskovcu, Merošini.
Nektar je početkom 2021. godine započeo proces digitalizacije poljoprivrednog lanca snabdevanja kroz kreiranje posebne aplikacije i digitalne baze podataka „NECTAR HEKTAR“, koja ima značaj u domenu približavanja svih prednosti koje digitalizacija donosi farmerima, unapredjenja komunikacije i modernizacije procesa.

Izvor: Beta