banner-image

PKS dodelila žig kvaliteta Čuvarkuća za još 43 proizvoda

Pravo na kolektivni žig „Čuvarkuća“, u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) „Stvarano u Srbiji“,  dobila su još 43 domaća proizvoda iz 7 kompanija metalske, prehrambene industrije i sektora energetike.  

Pravo na korišćenje žiga dobili su zimska i gurmanska salama kompanije Juhor, kulen i čajna kobasica Industrije mesa Topola, voćne rakije kompanije PR Savićević rakija, proizvodi od brašna kompanije DPS Klas grupa, i pelet kompanije Eko Step Pelet.

Porodici „Čuvarkuća“ su se pridružili i proizvodi iz metalskog sektora- aluminijumski profili kompanije Alumil YU Industry i električni bicikli kompanije E- Prime.

-Od izuzetnog značaja je što imamo nove kompanije iz metalskog sektora u porodici Čuvarkuća koji se od početka krize izazvane pandemijom suočava sa poteškoćama – prvo u zastojima ili prekidima proizvodnje, a sada i sa povećanjem cena sirovina i otežanom nabavkom repromaterijala. Aluminijumski profili i električni bicikli napravljeni u Srbiji, sa visokim učešćem domaćeg rada i materijala i koji ispunjavaju standarde kvaliteta i bezbednosti, dokaz su da je ovaj prerađivački sektor veoma otporan i da predstavlja jedan od vodećih grana srpske ekonomije, kaže Ana Raičević, sekretar Udruženja za metalsku industriju PKS.

„Stvarano u Srbiji“ je projekat koji pruža podršku domaćim proizvodima i proizvođačima i pozitivno utiče na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda“, rekao je Mihailo Vesović, predsednik Saveta PKS za dodelu žiga „Čuvarkuća“. On je podsetio  da je tokom godinu dana trajanja projekta žig dobilo 762 proizvoda iz različitih proizvodnih sektora.