banner-image

Spremno genijalno rešenje za otkupne cene mleka

Osvrnu se nedavno Branislav Nedimović i na cenu malina, za koju je naveo da je dvaput viša nego prošle godine.

„Nisam čuo za višu cenu ikad. Nema da neko otkupljuje ispod 355 dinara, nisam čuo“, naglasio je.

Ne reče što je tako skupa malina, al nije ni bitno. Bitno je da ima čime da se podiči. Međutim, ova cena malina je krucijalni uspeh Nedimovića i mustra za sve nove uspehe.

Struka i sami voćari tvrde da je cena maline dobra jer je ima manje u ponudi. Maline iz godine u godinu ima sve manje, ne samo zato što mnogi krče malinjake, već su zbog vremenskih uslova prinosi zntano smanjeni.

Ali šta oni znaju. Cena je takva zbog mudre politike predsednika Vučića i strategije Nedimovića uz uvažavanje strategije razvoja agrara do 2030. godine.

Elem. Ovaj uspeh mudrih vladara treba iskoristiti.

Otkupne cene mleka mogle bi da skoče i 100 posto ako bi genijlani minstar poljoprivrede primenio recept s malina na farme muznih krava. A mogao bi to da preslika i za sve ostalo u poljoprivredi.

Što više upropastiš to cena onoga što preostane biva viša.

Tačnije, potrebno je da grad, oluja i silne pošasti udare po kravama i štalama i eto ti skoka cena. Dok krupan grad dobro ne izubija sitnu i krupnu stoku koja daje mleko nema ništa od povećanja otkupnih cena mleka. Uz to potrebno je zamandaliti svaku drugu farmu, a kada još i grad umlati i oskati dobar deo krava muzara nema druge nego da cena mleka skoči za sto posto. Isto se to desilo s malinama. Pa što ne primeniti isti recept.

Čim dune vetrić stočari nek krave izvedu na poljanu pa ako udari kijamet nek sačekaju rezultat, a što više krava bude stradalo viša će biti otkupna cena. Takođe, dobro je i za onu rogatu skoku koja preživi kijamet. Naučno je dokazano i da krave s čvorugama na glavama daju bolje mleko od onih bez oštećenja. Kvalitet je ključan.

Manje krava skuplje mleko.

Manje malina skuplje maline.

Prosto ko pasulj i genijalno ko Nedimović.

M. Lukić