banner-image

Vodeći svetski agro brendovi predstavljeni na sajmu u Sremskoj Mitrovici

Na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici, na oko 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, održan je četvrti po redu AgroSirm – sremski poljoprivredni sajam na kojem su se predstavili vodeći svetski i domaći agro brendovi.

Posetioci su moglli da se upoznaju sa poslednjim rečima tehnike iz oblasti poljoprivrede a za ljubitelje dobre sremske hrane tu je i poseban sajamski deo, gde se poljoprivredni proizvodi mogu i okusiti.

AgroSirm je, kako je saopšteno iz Uprave za agrarna plaćanja osmišljen kao mesto okupljanja privrednih subjekata iz oblasti poljoprivrede, finansijskog sektora, mehanizacije, prehrambene industrije, stočne hrane, turizma i ruralnog razvoja.

Organizatori Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privredna komora Srbije, Grad Sremska Mitrovica i Kazneno-popravni zavod, koji ima razvijenu i naširoko poznatu proizvodnju mehanizacije u okviru svoje Poslovne jedinice “Dubrava”.

– Evo jedinstvene prilike da na prvom sajmu poljoprivrede koji se u Srbiji organizuje nakon dužeg vremena, poljoprivredni proizvođači mogu da se druže, da vide na otvorenom svu mehanizaciju, sve ono što su zadnjih godinu i po dana propustili usled svih muka koje su nas zadesile usled pandemije izazvane korona virusom, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otvarajući manifestaciju.

Ministar nije krio zadovoljstvo što je Sremska Mitrovica okupila poljoprivredne proizvođače i izlagače iz cele Srbije i prezentovala to na korist svih koji će ove najmodernije mašine moći da koriste.
Dronovi koji su poslednja reč tehnike, solarni paneli koji uzimaju sve više učešća u poljoprivrednoj proizvodnji, kroz spoj savremene i informacione tehnologije sa poljoprivredom, predstavljaju novo lice Srbije u poljoprivredi i novo lice za našu Sremsku Mitrovicu, rekao je ministar Nedimović.

Nedimović je naglasio da proizvodi koje mi možemo da isporučimo bez carine su ovčije, kozje mleko i voćne rakije što nam pruža nove prilike.

Od ove godine uvedene su novine u organizaciji Sajma, te su u program uvršteni konferencijski sadržaji, edukativne sesije, okrugli stolovi i predavanja. Cilj je unapređenje poslovanja u agraru i što veći broj registracija gazdinstava.