banner-image

Mega-akcija na HELTI plugove: Uštedite čak 25%!

I na druge mašine iz proizvodnog programa marke HELTI, u toku je akcija sa popustima od 15 do 25 odsto

Ukoliko planirate nabavku kvalitetnog pluga, iz novosadske kompanije Agroposrednik-HunAgri obaveštavaju sve poljoprivredne proizvođače da je u toku velika promotivno-prodajna akcija HELTI plugova i drugih priključnih mašina ovog renomiranog mađarskog brenda.

Na ograničenu količinu svih modela HELTI plugova, proizvođač i distributer kupcima iz Srbije odobravaju čak 25% popusta, dok će najbrži kupac modela Titan uštedeti značajnih 30 odsto od redovne cene!

Masivna konstrukcija, prvorazredni materijali, visok nivo završne obrade, dugovečnost i maksimalan učinak i kod najtvrđeg zemljišta karakterišu ovu poznatu i omiljenu mađarsku marku, čiji proizvodi se odnedavno mogu nabaviti i u Srbiji.

Svi HELTI plugovi su u rangu sa plugovima renomiranih zapadnih proizvođača, a posebno se izdvaja ekstremno ojačana verzija pluga obrtača iz serije Titan.

Pored Titana, u ponudi su i lakša serija pluga obrtača HELTI Pluto i klasični plug HELTI Spertberg. Plugovi obrtači mogu da se poruče sa punom ili rešetkastom daskom, točak je deo standardne opreme, a od dodatne opreme na raspolaganju su pretplužnjaci, disk crtala i češalj za ravnanje (finišer).

I na druge mašine iz proizvodnog programa marke HELTI, u toku je akcija sa popustima od 15 do 25 odsto.

Na tanjirače popust iznosi 15-25%, na valjke i setvospremače 20%, na kultivatore, podrivače i grubere 25%.

Svi zainteresovani za nabavku HELTI mašina više informacija mogu da saznaju klikom na www.hunagri.rs ili pozivom na broj 063530590.

Broj mašina po akcijskim cenama je ograničen, a isporuka kreće od avgusta.

O preduzeću HELTI

Atila Garami, glavni rukovodilac i inženjer u preduzeću HELTI, u razgovoru za naš portal otkrio nam je kakvi su bili počeci i po čemu je ova mađarska firma za proizvodnju mašina posebna. Između ostalog, otkrio je i šta je tajna uspeha HELTI plugova.

Počeci…

Moj otac Jožef Garami bio je serviser mašina u Aljmašu, radio je u mesnoj Državnoj ekonomiji. Zahvalјujući svojoj tehničkoj orijentaciji, brzo se razvijao. Praktična iskustva i teorijsko znanje koje je stekao na Polјoprivrednom fakultetu, podstakli su ga da kod svoje kuće pokrene porodični biznis. Osmislio je kako se može – uz manje ili veće prepravke – produžiti životni vek mašina. Iskoristio je svoja obimna saznanja u proizvodnji mašinskih delova i tehnike za proizvodnju istih, pa smo na taj način stekli čvrstu osnovu za proizvodnju mašina. Na početku, preduzeće je proizvodilo samo rezervne delove za mašine, pa smo zatim počeli sa proizvodnjom plugova i postepeno povećavali asortiman proizvoda. Trenutno imamo sedam grupa proizvoda, međutim plugovi su do dana današnjeg ostali glavni proizvod našeg preduzeća.

Zašto ste najveće uspehe postigli baš u proizvodnji plugova?

Plug je polјoprivredna alatka za čiju je proizvodnju potrebna velika preciznost. Primera radi, ako glavu pluga namestimo pod pogrešnim uglom, ili ako je ne stavimo na pravo mesto na ramu, neće orati pravilne brazde. Proizvodnja pluga zahteva takva tehnička rešenja i tehnološku preciznost, koja su karakteristična samo za mali broj mašina. Nije slučajno što mnogi proizvođači ne znaju da ga kvalitetno proizvedu. Moj otac je u tome video izazov, pa je smišlјao razna nova, drugačija rešenja. Zahvalјujući promenama, dolazio je do novih oblika i formi, pa je krajnji proizvod postao sve bolji. Za 30 godina postojanja, razvoj je bio veoma intenzivan. Najpre smo pravili obične plugove a kasnije i obrtače i još uvek, najveća dobit preduzeća potiče od proizvodnje plugova.

Po čemu se razlikuju Helti plugovi?

Mašine koje danas proizvodimo napravlјene su na osnovu tridesetogodišnjeg iskustva. Trudimo se da rešenja budu što jednostavnija. Na taj način smanjujemo rizik od kvara, pa će mašina biti pouzdana a gazda zadovolјan. Ako primetimo da neki deo pluga ne zadovoljava, izvršićemo izmenu na njemu. Naši plugovi zaista dobro oru, pa i bez pretplužnjaka zaoravaju stablјike bez zagušivanja. Mi smo zaista želeli da napravimo dobru mašinu, a iskustva i povratne informacije potvrđuju da smo u tome uspeli.

Šta je posebno? Izvedba! Primera radi, za Titan plugove smo izradili posebno dizajnirane držače. Ovakvo rešenje, osim nas, niko ne primenjuje. Nama se ovaj dodatni posao isplati, s obzirom da ovaj deo pluga do sada niko nije uspeo da pokvari. Mi smo na našim mašinama izvršili mnoštvo ovakvih modifikacija, te je zbog toga broj reklamacija na glavne konstruktivne delove blizu nule.

Video-prikaz pluga HELTI SPB Titan-Z 3VF-1050 koji je snimio jedan zadovoljan kupac iz Mađarske

Popusti i na prskalice, atomizere i prikolice

Značajne popuste mogu da očekuju i budući kupci vučenih prskalica/atomizera i mašina za tretiranje semena marke Kertitox (-12%), kao i kupci prikolica IGJ (-10%).