banner-image

Besplatne obuke 3. i 4. avgusta: Priprema biznis plana, zahteva za kredit

Konsultantska agencija Smart IPARD održaće 3. i 4. avgusta u 18 časova besplatne onlajn obuke o pripremi biznis plana i zahteva za kredite kod poslovnih banaka. 

Ove obuke se organizuju u sklopu programa Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC – Razvoj finansijskog sistema u ruralnim područjima Srbije (SRFP) a pomažu poljoprivrednicima i firmama da lakše dođu do izvora finansiranja iz EU fondova, da unaprede proizvodnju na gazdinstvima i plasman proizvoda, poljoprivrednih ili biko kojih drugih. Mogu se prijaviti i poljoprivrednici, i preduzetnici i pravna lica koja obavljaju neku drugu delatnost, kao i pojedinci koji tek planiraju da razviju poslovne ideje.

Link za prijavu za trening o IPARD programu, pripremi biznis plana i zahteva za kredit  je: https://docs.google.com/forms/d/1NGz2vUdkhQFZPcoRUljMyPSAnw5B8DRKTxcfCF7SufM/edit?ts=6011acc6&gxids=7628

Obuka o pripremi biznis plana organizuje se 3. avgusta, a o pripremi zahteva za bankarske kredite 4. avgusta.

Cilj ovog programa je povećanje prihoda u ruralnim područjima u Srbiji, a to se postiže na dva načina – kroz pristup povoljnim kreditima i kroz podršku jačanju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća koja posluju širom zemlje.