banner-image

Krkobabić: Raspisan konkurs za kupovinu minibuseva za sela

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić saopštio je da je danas raspisan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije.

Krkobabić je istakao da konkurs traje do 3. septembra i da je u budžetu Srbije za tu namenu opredeljeno 120 miliona dinara.

Realizacijom ovog konkursa, kako je ukazao, rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, čime će im biti omogućen kvalitetniji život u ruralnim sredinama, bolja povezanost i zadovoljenje potreba administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas, objasnio je ministar.

On je precizirao da program predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Prijave mogu podneti jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos sredstava za te namene po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.