banner-image

Gori zemlja, a navodnjavanje u Srbiji nikada uspešnije

Gori zemlja, a navodnjavanje u Srbiji nikada uspešnije. Nema njive koja se ne zaliva zaslugom predsednika Vučića i ministra Nedimovića i šta nam suša može.

Za 10 godina naprednjačke vladavine uloženi su milioni i trilioni para u zalivne sisteme, ali voda nije stigla do seljaka. Ko da je to važno. Važno je da je predsednik najavio ulaganja države, Arapa, Marsovaca i ko zna koga sve ne, a to je važnije nego da se voće, povrće, soja ili bilo šta drugo navodnjava.

Važno je šta Vučić i Nedimović pričaju, a ne šta je istina i realnost.

Srbija je lider u zalivanju u vasioni, ali po navodnjavanju Vučićevih lagarija.

Sve u svemu, zahvaljujući ulaganjima u navodnjavanje, Vučić i Nedimović su na dobrom putu da od Srbije naprave pustinju, za razliku od ozbiljnih država koje su od pustinje napravile raj.

Ali vi nemate pojma da je to strategija i vizija genijalnog Aleksandra Vučića.

Treba nam pustinja, šta će nam poljoprivreda i raj.

Plan je sledeći, ali predsednik neće da ga kaže. Ko za onaj za Kosovo.

Elem, naučno je dokazano i svi znaju, da kada od Srbije napravimo pustinju onda ćemo imati peska koliko nam duša ište. E tu je genijalna caka. Kad razbucamo stočarstvo, voćarstvo, ratarstvo, povrtarstvo, onda ćemo zahvaljujući pustinji postati lideri u regionu po proizvodnji peska. I eto uspeha.

Otvaraju se mnoge perspektive.

Od peska možemo praviti silikatnu opeku, staklo, flaše, prozore, specijalne cigle i još specijalniji crep… Zatim će genijalni pronalazač Željko Mitrović izumeti lek protiv korone od peska, pa će od peska napraviti dron. Pridružiće mu se Nedimović koji će s partnerima i investitorima koje je on lično doveo  napraviti  fabriku traktora od peska gde će i traktori biti pravljeni od peska iz naše pustinje. Zatim ćemo praviti telad, junad i bikove od peska čak i klanice će nam biti od peska. Sve to ćemo izvoziti u Kinu, Rusiju Tursku… Od peska će nam biti i voće i povrće, sve od peska.

A Vučić… Kad bude primao decu u još jednoj zloupotrebi dece u političke svrhe moći će s njima da pravi kule od peska, jer mu to najbolje i ide od ruke.

Koga zanima treba da zna da bi Vojvodina morala imati barem 30 odsto njiva pod sistemima za navodnjavanje, a to je oko 500.000 hektara. Sada se u celoj Srbiji zaliva jedva 55.000 hektara, a da bi se navodnjavanje shvatilo ozbiljno godišnje bi samo u Vojvodini moralo biti izgrađeno najmanje 50.000 hektara novih zalivnih sistema. A možda to i ne treba jer su i klimatske promene možda laž kao što je i korona laž. Pa nam sve to i ne treba.

Milovan Lukić