banner-image

Akcija građana Srbije – zakonom smanjiti cenu nafte

Udruženje građana „Srpski ponos“ zatražilo je od Ministarstva rudarstva i energetike da se u roku od 30 dana donese zakonska regulativa po kojoj će se umanjiti cena nafte i derivata.

Udruženje je obavestilo javnost o početku akcije građana Srbije – 20. avgusta 2021 godine u 14 časova predaće zahtev ministarstvu.

-Zahtev će biti predat bez velike pompe i velikog broja, jer skup MUP-u se neće prijavljivati. Svako naše delovanje i aktivnosti  neće se  završiti bilo kojim vidom nasilja i striktno ćemo voditi računa da se ni u kom slučaju ne ugrozi bilo ko. Politika u ovom protestu nema mesta i ne tiče se bilo kakve političke angažovanosti, političke partije ili političkog mešetara. Dobro došli su svi bez obzira na političku opredeljenost jer u ovoj situaciji se svi zajedno borimo i zahtevamo smanjenje akciza radi nesmetanog daljnjeg življenja stanovnika Srbije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se zahtev upućuje na inicijativu i zahtev građana „držaoca suvereniteta nad teritorijiom  Srbije gde građani imaju vrhovnu vlast, neograničenu vlast, neprikosnovenost na slobodu, nezavisnost od bilo kakvih spoljnih i unutrašnjih uticaja jer suverenost nacije predstavlja pravo da odlučuje“.