banner-image

Fondacija Ana i Vlade Divac i grad Užice obezbedili plastenike za 20 porodičnih gazdinstava

Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa gradom Užicem je u okviru projekta „Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu“ obezbedila bespovratna sredstva za poljoprivrednike u iznosu od 4.215.600,00 dinara. 

Na konkurs namejen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je stiglo ukupno 55 prijava, a konkursna komisija je odabrala njih 20 koji zadovoljavaju uslove. Cilj je da se osnaže porodice koje žive i rade na selu, a konkurs je bio namenjen razvoju plasteničke proizvodnje.

Dvadeset poljoprivrednika dobiće plastenike za uzgajanje cveća, voća i povrća, a imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini 20% ukupne vrednosti doniranog plastenika.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima donacije je obavljeno uz prisustvo članova lokalne samouprave i predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Na ovaj način podstičemo i osnažujemo naše porodice i poljoprivrednike koji žive na selu i nadam se nastavku dobre saradnje sa Fondacijom Divac. Grad Užice i dalje će nastaviti ulaganje u razvoj seoske infrastrukture kako bi Užičani koji žive na selu imali što kvalitetnije uslove za život” naglasila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel istakla je da saradnja sa gradom Užice traje već šest godina i podsetila da je poljoprivreda jedno od strateških opredeljenja Fondacije.

„Smatramo da je zapošljavanje prioritetna stvar u Srbiji, a posebno zapošljavanje u poljoprivredi. Sarađujemo sa preko 70 lokalnih samouprava, ali grad Užice nam je najduži partner i to je pokazatelj da dobro radimo zajedno“ , istakla je Ana Košel .

Najmlađa dobitnica sredstava osamnaestogodišnja Marija Simić iz Užica zahvaljujući doniranom plasteniku želi da proširi proizvodnju cveća sa kojim se njena porodica bavi godinu i po dana u Lunovom Selu.

Fondacija Ana i Vlade Divac je više od 10 godina prisutna u selima širom Srbije sa ciljem da podrži razvoj porodičnih gazdinstava i obezbedi bolje uslove za poljoprivrednike i unapredi životne uslove porodica koje žive na selima.

Do sada je direktno podržano više od 1.200 gazdinstava sa donacijama u vrednosti od preko 200.000.000 dinara.