banner-image

Na Sajam po povoljan zajam Kredit agrikol banke

Štand “Kredit agikol banke” na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu mesto je okupljanja poljoprivrednika zainteresovanih za povoljne izvore finansiranja agrobiznisa. Ova banka na Sajmu izlaže posebne pogodnosti i specijalnu sajamsku ponudu kredita i drugih usluga pod povoljnim uslovima.

-Zainteresovan sam za kredit za nabavku osnovnih sredstava, odnosno mehanizacije. Za voćnjak mi je potreban nov atomizer, moguće da ću uzeti još i vinogradarski plug. Ranije sam konkurisao za podršku iz državnog budžeta, međutim, razmišljam o tome da podignem kredit, to mi je brže i nema neizvesnosti – kaže Borislav Petrić iz Rumenke.

Ovaj poljoprivrednik ima zasad jabuke, a iako nije zadovoljan ovogodišnjim uslovima otkupa, planira proširenje proizvodnje jer je krenuo sa preradom voća, jer je bez toga, kako kaže, sa malih površina teško izvući zaradu.

Predstavnici “Kredit agrikol banke” kažu da na Sajmu nude i pogodnosti za preduzeća, preduzetnike i zadruge koje se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom. Pored finansiranja nabavke mašina, mehanizacije i opreme, banka pomaže gazdinstvima da izvedu i veće investicije, da kupe poljoprivredno zemljište, podignu farme, silose, hladnjače…

Ova banke, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odobrava i subvencionisane kredite za poljoprivredu u dinarima sa fiksnim kamatnim stopama koje iznose samo jedan odsto do tri odsto na godišnjem nivou. Ti krediti su namenjeni nabavci mehanizacije i opreme, kvalitetnih grla stoke, stočne hrane i investicionim ulaganjima u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva. Rok za podnošenje zahteva za subvencionisane kredite je 1. novembar ove godine.

S. K.