banner-image

Novosadski noćni bazar prilika da mali proizvođači dođu do kupaca

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, otvorio je jesenji „Novosadski noćni bazar“, manifestaciju koja je okupila male proizvođače koji su izložili bogatu ponudu svojih najkvalitetnijih gastronomskih i umetničkih proizvoda.

Manifesticija se 26. put održava na novosadskoj Ribljoj pijaci, u organizaciji Trga preduzetništva iz Novog Sada, u saradnji sa Gradom Novim Sadom i JKP „Tržnica, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je istakao da je ideja noćnog bazara – dobra ideja, koju bi trebalo kopirati i u drugim mestima u našoj zemlji.

– Nisam pristalica kopiranja, ali ova manifestacija i njen koncept jesu nešto što bi trebalo kopirati i ovom prilikom bih se zahvalio i direktoru novosadske „Tržnice“, koja je nosilac ove inicijative. Takođe, ragovarali smo i u pravcu kreiranja, od naredne godine, na svakoj novosadskoj pijaci jednog izdvojenog dela koji bi bio namenjen onima koji posluju u domenu starih i tradicionalnih zanata, te ćemo na taj način promovisati tradiciju, ali i pružiti pomoć zanatlijama. S druge strane, postoji inicijativa da se ova priča noćnog bazara u Novom Sadu proširi i na pijace širom Vojvodine, stoga je ova manifestacija nešto što podržavamo i što ćemo podržavati i u budućnosti, rekao je Ivanišević.

Prema rečima organizatora, Marije Radojčić iz Trga preduzetništva – „Novosadski noćni bazar“ je postao redovna gradska manifestacija prvog petka u mesecu. Ona je navela da je broj izlagača, tokom više od tri godine, od početnih 160 dostigao gotovo 330, dok manifestaciju poseti čak četiri hiljade ljudi.

Organizatori su najavili će u oktobru biti još dva noćna bazara, što pokazuje da su izlagači veoma zainteresovani da učestvuju na manifestaciji, koja se održava na najstarijoj pijaci u Novom Sadu.