banner-image

Mladom poljoprivredniku u Perlezu dodeljena kuća sa okućnicom

-Krov nad glavom i do 50 hektara slobodne državne zemlje na korišćenje mladim poljoprivrednicima su garancija da Banat neće ostati prazan, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić prilikom posete Perlezu, selu na teritoriji Grada Zrenjanina.

Foto: Beta

Mladi Milan Mišković, dobitnik sredstava za kupovinu seoske kuće s okućnicom, pronašao je svoju samostalnost dva kilometra od roditeljske kuće i nastaviće da se na svojih 15 hektara zemlje bavi ratarstvom.

-Ovo je nešto o čemu sam mogao samo da sanjam. Sopstveno domaćinstvo omogućiće mi da sa svojom verenicom zasnujem svoju porodicu, a nastaviću da obrađujem zemlju kao i do sada sa ocem. Volim selo i sigurno ću ovde ostati,  izjavio je ovaj dobitnik bespovratnih 1.200.000 dinara za koje je kupio kuću od 85 m2 sa okućnicom od 8 ari sa pomoćnim objektima.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je da je na krilima ideje Ministarstva za brigu o selu Grad Zrenjanin pružio svaku pomoć i podsticaj mladim poljoprivrednicima da ostanu u seoskim sredinama.

-Putevi koji polako dolaze u ove krajeve, uz infrastrukturu koju se trudimo da omogućimo – gasovod, škole, vrtići, sportski sadržaji i ostala komunalna infrastruktura za koju se trudimo da bude sve bolja, uz ovakve programe privućiće mlade ljude koji jedini mogu da ožive naša sela, rekao je Salapura.

Ministar Krkobabić je naglasio da interesovanje za ovaj program prevazilazi sva očekivanja i da je sada već izvesno da će se sa dodelom praznih kuća nastaviti i u narednom periodu.