banner-image
banner-image

Gastro festival posvećen ukusima planete do 23. oktobra u Novom Sadu

Peti Festival nacionalne kuhinje „Taste of planet“ otvoren je na platou Spensa. Do 23. oktobra ljubitelji ukusne hrane moći će da uživaju u svetskim specijalitetima.

Najrazličitiji ukusi svetskih kuhinja, tradicija i kultura biće predstavljeni na platou Spensa. Prvog dana manifestacije posetioci su imali priliku da potvrde kvalitet srpske kuhinje.

Ove godine svoje specijalitete u okviru festivala prvi put će predstaviti Japan, Koreja, a tu su svakako i oni ukusi na koje smo i prethodnih godina navikli, poput Indonezije, Malezije, Crne Gore, Slovačke Republike.

Da je manifestacija od velikog značaja, kako za Novi Sad, tako i za celu Vojvodinu, potvrđuju iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

A kako uz dobru hranu ide i kvalitetna muzika i vesela atmosfera, otvaranje festivala upriličili su i članovi folklornog društva Folklorika.

Specijaliteti iz celog sveta, kao i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine biće dostupna u autentičnim drvenim kućicama sve do naredne subote u periodu od 15 časova.

Izvor:RTV