banner-image

Kako je Đilas pojeo pola miliona krmača

O uspesima Aleksandra Vučića i njegove vlade ne treba ni trošiti puno reči, jer je naučno dokazano da je Srbija ekonomski tigar i da ni jedna država s nama ne može da se meri. Posebno kada je stočarstvo u pitanju jer šta je tigar nego stoka grdna.

Bilo bi još bolje da nije domaćih izdajnika i neprijatelja. Sve je jasno.

Ovom Đilasu malo što je pokrao siromašne i gladne, što beži od zakona i Pilje deset leta, što je oštetio Vučića, Vulina, Stefanovića i Dijanu Hrkalović za 600 milijardi evra, što, da sve bude najodvaratnije, nije dao ni dinara za Kapetana Dragana, nego su on i Marinika Tepić uz podršku žutih lopova bili toliko proždrljivi da su za deset godina vlasti predobrog i prepoštenog Aleksandra Vučića kradom pojeli 10 miliona razne živine, pola miliona svinja, 20.000 goveda, 50.000 ovaca, 30.000 koza…. Na taj način su napravili haos u srpskoj poljoprivredi jer da nije bilo njih zlatno doba bi bilo još zlatnije.

Ako laže koza ne laže rog, kaže stara naprednjačka poslovica. Naime, prema popisu poljoprivrede iz 2012. godine u Srbiji je bilo 908.990 goveda, a lane 886.127 komada. Računica kaže da je to manje za 22.863 komada, što i nije tako strašno s obzirom na to ko je vladao.

Međutim, kakvi god da su podaci nisu krivi naprednjaci jer zar bi takva gromada od stučnjaka za sitno i krupno govedarstvo kakav je Branislav Nedimović dozvolio da bude i jedna krava manje, a kamoli 20.000 i kusur. Na kraju, zar nije predsednik Vučić čim je došao na vlast rekao da  smo zahvaljujući nebrizi žutih lopova  tada 2012. godine imali goveda manje nego 1910. godine. Deset godina kasnije Vučić krave ne broji  jer sad ih imamo još manje, ali koga to briga kad je za sve kriva Marnika. A i šta znaju deca šta je 20.000 krava i šta je tona marihuane.

Ajd što je opozicija udarila na krave…Nisu na miru ostavili ni svinje.

Prema slavnom popisu iz 2012. imali smo tačno 3.403.288 svinja za šta su bili krivi žuti lopovi, a lane 2.983.000 komada.  Barem tako tvrdi čuveni SNS matematičar i statističar Miladin Kovačević. Dakle, Đilas je za vreme Vučićve vladavine slistio kradom i podmuklo 420.288 krmača, veprova, sitnih i krupnih prasića. Pa nije valjda Marjan Rističevič kriv.

Ta opoziciona banda udarila je i na ovce te su i njima smanjili brojno stanje. Bilo ih je 1.729.278, a lane broj pao na 1.685.000. Nije veliki manjak. Đilas i Marinika izgleda više vole da po restoranima krkaju govedinu i prasetinu. Gde oni sednu tu inspekcija odmah sve prebroji. Po spisku.

Jeste da su štetočine, al’ šta su im i koze bile krive jer su i njih…, da ne kažem šta. Elem koza  je bilo 235.576, a lane ostalo  202.000.

U kokošinjcima je zbog Đilasa baš letelo perje. Kad je Vučić došao na vlast živine bijade 26 627 308 komada. Kako ih dočepaše i očerupaše opozicionari i mučiše 10 godina osta samo tačno 15.249.000. Gde nesta 10 miliona komada? Pilja će to da objasni u Skupštini, a dok ne sačekamo njen nastup i pljivačinu odma da kažemo da će reći da je kriv Đilas i da je pokrao 650 miliona milijardi.

Istina je sledeća i neoboriva. Aleksandar Vučić je sa svojim ministrima, čobanima, čobanicama  i ostalim osobljem tako maestralno  unapredio srpsko stočarstvo da svega imamo manje, ali su rezultati mnogo bolji.

Genijalci.

Milovan Lukić