banner-image

DIONE radionica: Pametni monitoring poljoprivrede

DIONE projektni tim organizuje 25. novembra radionicu –Pametni monitoring poljoprivrede u okviru Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije (SMART agricultural monitoring within the CAP umbrella and beyond).  

Cilj radionice je da prikaže i promoviše DIONE set alata – spremnog za tržište i jedinstvenu fuziju inovativnih tehnologija u cilju poboljšanja monitoringa poljoprivrede. Štaviše, radionica ima za cilj da podstakne saradnju i razmenu ideja i iskustava između budućih korisnika alata, tehničkih lica, agro eksperata i naučnika, kao i da otvori diskusiju u vezi sa operativnim, poslovnim i tehničkim aspektima monitoringa poljprivrede.

Za koga je predviđena DIONE radionica?

DIONE tim poziva agencije za agrarna plaćanja, sertifikacione kuće, poljoprivredne konsultante, zvaničnike iz ministarstava, igrače iz industrije osmatranja Zemlje putem satelita (da istraže DIONE poslovnu ponudu) i sve one aktere od kojih se zahteva da se pridržavaju modernizovane Zajedničke poljoprivredne politike (eng. CAP) i drugih propisa u vezi sa poljoprivredom. Događaj predviđa okupljanje svih gore navedenih aktera iz Evropske Unije i zemalja kandidata, koji su analizirali trenutno stanje praćenja poljoprivrede u svojim zemljama, sagledavajući sektor modernizovane CAP regulative u eri inovativnih tehnologija i rešenja.

Kako prisustvovati DIONE radionici?

Radionica će biti održana onlajn 25. novembra 2021. u 10:00 časova po srednjoevropskom vremenu (CET). Učešće je besplatno. Saznajte više o radionici i registrujte se ovde.

DIONE projektni tim finansiran je od strane Evropske komisije pod okriljem H2020 programa za istraživanje i inovacije pod ugovorom o grantu broj 870378.