banner-image

Ministarstvo za brigu o selu otvara kancelariju u Prokuplju

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je otvaranje prve regionalne kancelariju u Prokuplju pokazatelj da se resorno ministarstvo približava ljudima sa sela.

Krkobabić je objasnio da će Prokuplje i Toplički okrug ustupiti sve potrebne resurse za otvaranje kancelarije, neće biti dodatnih troškova, a zahvaljujući ovom činu Ministarstvo za brigu o selu će imati valjane informacije i celovit uvid u realno stanje na terenu.

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković je ocenio da je otvaranje kancelarije korak na približavanju države stanovnicima sela tog okruga.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je objasnio da će prostorije kancelarije biti smeštene u zgradi gde su i administracija i javne komunalne službe, a da će stanovnici sela moći da se raspitaju o svim programima Ministarstva za brigu o selu, kao i da prenesu sve probleme sa kojima se susreću.

Opštine Topličkog okruga Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa učestvovale su na svim konkursima Ministarstva za brigu o selu, kao što su konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, zatim za unapređenje poslovanja zadruga, manifestacije „Miholjski susreti sela“, a prva na rang-listi na konkursu za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva bila je opština Kuršumlija.