banner-image

Na odmor uz vaučere od 1. januara

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da će od 1. januara početi prijavljivanje za turističke vaučere koji se dodeljuju u cilju podsticanja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

Matić je istakla da je podrška domaćem turizmu u vidu dodele vaučera za odmor u Srbiji jedan od prioriteta resornog ministarstva i da je to do sada dalo značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija.

Ministarka je ukazala na to da je ova podsticajna mera sada posebno važna s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti.

Ona je navela da se vaučeri u vrednosti od pet hiljada dinara mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Prijava će se primati od 1. januara zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega on izdaje potvrdu o rezervaciji. Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji Ministarstva najkasnije 31. decembra 2021. godine i biće ažurirana dva puta sedmično.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija www.mtt.gov.rs.