banner-image

Stočni fond se prebacuje u zoološki vrt

Srpsku poljoprivredu u Novoj godini čeka mnogo nezapmćenih novosti i uspeha.

U cilju zaštite stočarstva, vlada Stradije  će  usvojiti  do sada neviđeno pametnu strategiju koja podruzemeva da se domaći stočni fond iz sela i zaselaka premesti u zoološke vrtove.

Brojno stanje u stajama je najslabije u poslednjih vek i po, ali za to naravno nisu krivi AV već uprava vodovoda, ali sve će se to novom strategijom biti ispeglano. Ne brojno stanje već sudbina cele strateške agrarne grane na četiri noge.

Elem. Plan spasavanja mora da uspe.

Kad su u zoološkim vrtovima preživeli nosorozi i žirafe preživeće valjda i  ovdašnje krave i ostla sitna i krupna stoka .

Elem, istraživanja jvnog mnjenja, mudra agrarna politika  i podaci sa terena pokazuju  da  ako ovdašnje krave još samo malo ostanu na slobodi neće preteći ni jedna. Na livadama će travu pasti čobani i čobanice, a u stajama će se praviti baterije za električne automobile.

Držva je mlogo brinula o stoci te se ova razmazila i smanjila brojno stanje.  Takođe, krave su prevelike da budu kućni ljubimci, a premala za velike planove koje ima naša zemlja u razvoju poljoprivrede i rudarstva.

Zbog toga preživljavanje stočarstva moguće je samo u zoološkom vrtu.

U cilju ostvarenja ove genijalne ideje, država će se zadužiti po najpovoljnijim cenama koje će obzbediti dokor Siniša Veliki  i doktorica  Jagodinka Tabaković, a penzioneri i glasači SNS će dobiti po 20.000 dinara. Šta će krave u zoološkom vrtu ako glasači pred izbore ne dobiju hitnu pomoć.

Takođe, u zoološkom vrtu deca će krave i ovce hraniti bananama i kikirikijem, a bacaće im i kokice pa vi sad vidite da l je bolje to da jedu ili silažu i travuljaču koju su im do sada davali ovdašnji seoski stočari. Takođe, ministar Nedimović će obezbediti najbolju detelinu i to isključio onu sa četiri lista. Sve što je ovaj stručnjak obećao sve je ispunio pa će tako biti i ovaga puta pa će krave umesto falične deteline sa četiri liske jesti one što donose sreću s četiri lista.

Ratare čeka ogromna novost. Država će tajkunima obezbediti skladišta žita u Egiptu i po celom svetu, jer što bi tajkuni i ekipa plaćali i zakupljivali skladištenje kad to može iz državne kase. Od seljaka će se pšenica, kukuruz i ostala galanterija otkupljivati po lepoj ceni, a država će tajkunima obezbediti skladišta da bi izvozili po još lepšoj. Tako se naime, razvijaju porodična gazdinstva. Tako se razvija i prerađivačka industrija, jer nema prerade tamo gde se prvo ne izvezu sve sirovine. Prerađivačka industrija u stvari znači da preradite seljake oko cena, a onda umesto fabrike sirovina odu na šlepere pa u beli svet.

Ni povrtare vlada Stradije neć ostaviti na miru.

Paradajz, paprika, zelena i ostala salata, rotkve, tikvice i sve po spisku od sada će se gajiti isključivo u saksijama. Po kućama i terasama.

Ekološki.

Vlast je već kupila dobre saksije s rupom bez dna od pouzdane firme čiji je vlasnik brat od tetke ministarke vlade Stradije. Saksije su odlične od najfinije gline i jeftine u pm, a  povrtari će ih dobiti besplatno. Marihuana će takođe biti prekomandovana u povrtarstvo, jer je jeftinije da se gaji u saksijama nego da ministri moraju da je pleve po staklenicima, a zasade da čuvaju BIA i vojna policija. Nek puši ko šta oće, a ko će da popuši zna se unapred.

Posebna taktika će biti primenjena za kućne ljubimce, tačnije za seoske i gradske kučiće. Džukele žute boje takozvane žuće, a i kerovi ostalih boja neće morati u zoološki vrt, ali će morati da nose posebne hermetičke  maske za njuške. Ne zato da ne bi dobili koronu i  ujedali već da ne bi vikali AV, AV, AV. Kučići će moći da cvile, ali da laju.. To nikako. Idu izbori jbg…

Srećna nam Nova godina.

Milovan Lukić