banner-image

Farme koje beže od digitalizacije nemaju perspektivu

Digitalno upravljanje farmama moglo bi biti najvažnija poslovna odluka koju poljoprivrednik može da donese. Pametne tehnologije povećavaju proizvodnju, a istovremeno vam pomažu da smanjite troškove. Kako koristite digitalizaciju u svoju korist i prednost vaših kupaca?

Digitalna tehnologija donosi revolucije u način proizvodnje hrane. Potrošači cene čistu, održivu i konzistentnu hranu. Žele da im hrana bude na stolu kada im zatreba. Spremni su da plate za proizvod visokog kvaliteta i sto posto pouzdan lanac snabdevanja.

Jedan od načina da se istaknete u današnjem poslovnom okruženju jeste da steknete konkurentsku prednost kroz digitalizaciju. Iako je rad na farmi stvaran, konkretan posao, mnogi zadaci upravljanja koji oduzimaju vreme mogu se efikasno digitalizovati.

Tehnologija može pomoći da se sakupe svi podaci na jednom mestu, što omogućava farmerima da dobiju najnovije informacije o svojim životinjama i usevima. Tehnologija takođe može biti moćno sredstvo za svaku organizaciju u poljoprivrednom sektoru kojoj je potrebno upravljanje znanjem, uključujući savetodavne organizacije, udruženja za uzgoj i javne organe.

Najpopularnija poljoprivredna platforma u Finskoj

Mtech je stvorio jednu od najsveobuhvatnijih platformi za upravljanje farmama na svetu, MiFarm. Softver MiFarm se sastoji od modula za upravljanje stadom, usevima i finansijama, prikupljajući sve relevantne podatke na jednom mestu.

Softver prikuplja informacije o dobrobiti životinja tokom njihovog životnog ciklusa.

Neposredan pristup relevantnim informacijama povećava produktivnost, smanjuje troškove i daje poljoprivrednicima mogućnost da budu proaktivni u svojim poslovnim odlukama. Softver je napravljen u saradnji sa poljoprivrednicima i vrhunskim IT stručnjacima u Finskoj.

„Korišćena tehnologija omogućava besprekorno povezivanje 24/7. Softver se povezuje sa registrima i bazama podataka trećih strana, kojima poljoprivrednik ranije nije imao lak pristup“, naveo je na portalu Mthech Juho Kintaja, viši specijalista u Mtech-u. „Ove inovacije predstavljaju budućnost upravljanja farmama. Ponosni smo što smo na čelu tog razvoja.”

Budućnost upravljanja farmama je digitalna

Digitalne tehnologije će samo nastaviti da dobijaju na značaju u upravljanju farmama i poljoprivredi. Oni će povećati produktivnost, efikasnost i na kraju zadovoljstvo kupaca. Kako pronalazimo nove načine za proizvodnju hrane na održiv i efikasan način, digitalne inovacije poput ovih će igrati veliku ulogu.

Lansiranje MiFarm-a imalo je veliki uspeh u nordijskim zemljama. U Finskoj je imao izuzetno visoku stopu zadovoljstva kupaca od preko 85 odsto. Zbog svoje modularne strukture, može se personalizovati da donese konkurentsku prednost bilo kojoj organizaciji u svim delovima lanca snabdevanja hranom.

Dijana Dacin