banner-image

Meštani Vognja protiv farme svinja: Upozoravaju na ekološku katastrofu

Da li je u Rumi na pomolu ekološka katastrofa, na šta upozoravaju meštani obliženjeg Vognja? Ispuštanje osoke sa farme svinja uznemirilo je građane, koji su danas organizovali protest ispred farme i zatražili pomoć nadležnih. Najavili su i nova okupljanja dok se problem ne reši.

Meštanima Vognja je „prekipelo“ zbog problema koje godinama imaju sa farmom svinja koja se nalazi nedaleko od Šašinačke ulice u tom selu. Dvočasovnim protestom ispred farme poslali su poruku vlasniku da ovako dalje ne može.

Kap je prelila čašu prošlog petka kada je došlo do ispuštanja osoke na okolne oranice. Osoka se razlila na zemljište, seljaci ne mogu da priđu njivama, a vlasnik u telefonskom razgovoru kaže da je do toga došlo slučajno, obećava i ugradnju separatora kako se problem više ne bi ponavljao.

Neverovatno da neko čiji se godišnji prihodi mere milionima evra, kaže da su finanasije problem, smatraju poljoprivrednici u Vognju i traže garancije za dato obećanje.

Prethodno su meštani, problem prijavili i Opštini Ruma. Na teren su tada poslate nadležne inspekcije kako bi se podnela prijava protiv izvršioca dela. Ako se problem u međuvremenu ne reši, novi protest biće idućeg petka, najavili su organizatori.

Izvor:RTV