banner-image

Nedimović odazvao se pozivu šabačkih poljoprivrednika, stiže im ujutru

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta održanog 11. februara, uz obrazloženje da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da on dođe u Šabac.

Inicijativa Selo – Grad Šabac, obavestila je javnost da je potvrđen dolazak ministra Branislava Nedimovića u Šabac.

Kako je najavljeno, on će se sutra u 9 sati sastati sa delegacijom poljoprivrednika sa teritorije grada Šapca, Loznice, Sremske Mitrovice i Bogatića u zgradi Gradske uprave.

Pre toga, biće održan protest poljoprivrednika koji će doći svojom mehanizacijom na stočnu pijacu na Kamičku u Šapcu u 8,20 sati.

Da podsetimo, poljoprivrednici su prvi put ministru Nedimoviću uputili poziv sa protesta održanog 11. februara, uz obrazloženje da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da on dođe u Šabac, kako bi razgovarali o gorućim problemima u ovoj oblasti.

Kako se ministar nije odazvao pozivu do 16. februara, do kada je bio rok, poljoprivredni proizvođači ponovo su se okupili u glavnoj gradskoj ulici prošle nedelje, kada mu je upućen još jedan poziv i najava da će, ukoliko do četvrtka ne dođe u Šabac, izaći na ulice širom Srbije sa poljoprivrednom mehanizacijom.

Poljoprivrednici traže ukidanje akciza na evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu subvencija, kako budućih, tako i zaostalih, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Izvor: Danas