banner-image

U toku prijave za najbolje gazdinstvo i poljoprivrednika Srbije: Nagrade za 15 prvoplasiranih

U Privrednoj komori Vojvodine predstavljen je projekat „ Izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstva i najboljeg mladog poljoprivrednika Srbije “, saopšteno je iz PKV.

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP u saradnji sa kompanijom Kolor Medija Grupa i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine predstavlja , bira i nagrađuje Najbolje poljoprivredno gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji.

Sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine Mladen Petković рекао je  da je projekat važan jer ističe značaj poljoprivrede u našoj zemlji, kao i  kvalitetne  proizvode i proizvođače koje imamo.

Sekretar  Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika Aleksandar Milovanović pozvao je poljoprivrednike da se prijave na konkurs. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na zvaničnoj stranici najboljegazdinstvo.rs.

Jedna od propozicija konkursa je da poljoprivrednici između ostalog treba da prikažu neku održivu inovaciju.

Posle prijave,  prvih 15 rangiranih će žiri zajedno sa organizatorima obići i izabrati najbolje, a oni će biti prikazani kroz 15  video zapisa koji će biti plasirani široj publici.  Cilj ovog projekta jeste upravo promovisanje poljoprivrede.

Direktor Kolor Medija Grupe Robert Čoban  rekao je da je veoma značajno da se sve institucije uključe u realizaciju ovakvih projekata  kako bi doprineli promociji poljoprivrede . Vojvodina je područje sa velikim    brojem  aktivnih poljoprivrednih gazdinstava i upravo treba raditi na poboljšanju i promociji.