banner-image

Može li Srbija da preživi bez graška

Nesposobni Vučić misli da će pomoći Srbiji tako što će svetskim liderima pričati priče kao na Pinku? Pa nisu oni Sarapa ili Milomir Marić. Da li zaista Vučić misli da će Evropa slušati priče o grašku kao što slušaju Vučićevi glasači?

I Zapad i Rusi sada Vučiću podnose račun na naplatu, a umesto da kaže da građani neće platiti njegov politički ceh, Vučić priča budalaštine o grašku i priča priče kakve su cene na berzama. Pa svaka budala zna kad je veliki rat da skaču cene hrane, energenata i zlata.

Nabavio čovek grašak.

Neverovatno.

Nisam znao do sada da građani Srbije ne mogu bez grašaka. Da je pričao o pasulju, pa ajde de.

Tradicija.

Ali grašak.

Kakve on ima veze.

Zašto grašak bez kojeg Srbi apsolutno mogu? Zašto grašak kada ga ima i domaćeg i to sasvim dovoljno za one koji umru čim grašak ne jedu dva dana zaredom.

Srbija je inače pustinja pa u njoj grašak slabo uspeva a i žuti lopovi su još pre deset godina tako uništili proizvodnju grašak da nismo u stanju da je obnovimo. Setva graška, a i žetva je komplikovaniji posao nego let na mesec.

Zašto onda piča o grašku?

Pa zato što su nesposobnjakovići negde kupili na tone graška i uvezli ga i sada se time hrane.

Kako se ono kaže, čime se  jedan ponosi drugi se stidi.

Pusta propaganda. I jadna.

Umesto da objasni što nemamo graška on priča gluposti. Umesto da kaže ljudima jedite nešto domaće ako već ne bude graška, on se diči uspesima.

I sve tako.

Uništili su Kolubaru pa tamo umesto uglja kopaju blato, pa nije čudo što Vučić kuka kao cene uglja rastu.

Uništili su EPS pa nije čudo što je veliko pitanje šta će biti s cena i sa samom strujom. Srpska industrija je u januaru pala za skoro tri posto a glavni razlog je pad proiozvodnje u EPS-u.

Stočarstvo razoreno pa vidoviti predsednik obezbedio mleko u prahu, kad već domaćeg nemamo.

Zavisimo i od zapadnih kredita jer smo dužni 30 milijardi, a u dužničko ropstvo uveo nas je upravo Vučić  i sad priča bajke i lupeta gluposti o pritiscima sa zapada.

Pa majstore pritiskaju te oni koji su ti pare dali.

Zavisimo od ruske nafte i gasa, a glasamo protiv Rusa u Savetu bezbednosti…

Pa majstore oni koji su te podržavali sad traže da im se usluga vrati i pitaće te što glasaš protiv kad nije glasala ni Kina i još više od trideset država. Što ne bi uzdražan?

Sve što je Vučić radio i za zapadom i sa istokom radio je i radi preko leđa građana.  Kad račun stigne na naplatu on kuka kao zadušna baba umesto da podnese ostavku ako nije sposoban da se nosi s problemima i nevoljom u koju je on Srbiju uvalio.

Najsmešnije i najtužnije je to što vidoviti Vučić tvrdi da je znao sve šta će se desti, a kao vidovit uspeo je da pripremi Srbiju tako što je razorio domaću proizvodnju, mleka, lignita, struje… svega čime se sada hvali da je obezedio.

Jednom preletač – uvek preletač. To je Vučić. Po potrebi izdaje i zapad i istok i Šešelja i Tomu Nikolića i ono što je tvrdio juče i ono što tvrdi danas… Neka nam je bog u pomoći.

Može Srbija i bez graška, ali izgleda ne može bez budalaština.

Milovan Lukić