banner-image

Slovenački ministar poljoprivrede dao ostavku – nije platio račun u hotelu

Slovenački ministar poljoprivrede Jože Podgoršek dao je ostavku nakon afere neplaćanja računa u hotelu „Bohinj” u Bohinju.

Podgoršek je otišao iz hotela u kojem je u januaru bio sa suprugom a da nije platio boravak 800 evra, a račun je kasnije podmirila poljoprivredna zadruga KŽK iz Kranja, a ministar je javnost lažno informisao da je na recepciji uredno podmirio dug.

„Odlazim sa ministarskog mesta zbog prekasno plaćenog računa i sa povezanom odgovornosti zbog toga. Žalim zbog svega, a moju su površnost iskoristili oni koji su hteli time da se okoriste“, rekao je ministar.

Kako prenose Večernje novisti sada bivši ministar je prethodnih dana iznosio razne teorije zašto nije platio hotelski račun, demantujući sam sebe.

Tvrdio je da je naknadno tražio račun, da se njegova supruga dogovorila da račun pošalju na njegovu kućnu adresu, ali je on u međuvremenu plaćen.

Optužio je poljoprivrednu zadrugu da je iskoristila njegovu nepažnju oko odlaska iz hotela bez plaćanja računa, sa kojom je Ministarstvo poljoprivrede na sudu zbog poljoprivrednog zemljišta.

Podgoršek je nameravao da učestvuje i na sledećim izborima kao kandidat stranke Nsi, ali sada je malo verovatno da će se to dogoditi.