banner-image

Čekaju nas topliji dani ali i pljuskovi

Danas u Srbiji niža temperatura nego u nedelju za 3°C do 6°C, ali i dalje prijatno toplo sa sunčanim intervalima i dnevnim razvojem oblaka. Malo više će osvežiti na severu Srbije. Rano ujutru je moguća kiša na severu koja brzo odlazi na istok. U toku dana se očekuje ređa pojava kratkotrajne kiše, ali bi u većini predela bilo suvo. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna dnevna od 19°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 10°C do 15°C.

U Nišu toplo uz par stepeni nižu temperaturu nego u nedelju. Popodne sledi razvoj oblaka uz malu šasnu za pojavu kratktorajnih lokalnih pljuskova. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 24°C.

U Užičkom regionu nekoliko stepeni niža temperatura nego u nedelju, ali i dalje prijatno toplo sa sunčanim intervalima i razvojem oblaka. Popodne se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna dnevna od 21°C do 23°C. Na Zlatiboru i Tari popodne kratkotrajna kiša i najviše oko 15°C na 1000 mnv.

U Novom Sadu svežije nego u nedelju uz dnevni razvoj oblaka i moguću kratkotrajnu kišu popodne. Veći deo dana ipak suvo. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 20°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 12°C.

U Subotici svežije nego u nedelju uz dnevni razvoj oblaka i moguću kratkotrajnu kišu popodne. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 19°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 11°C.

Narednih dana

Od utorka do petka promenljivo vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka koji može usloviti pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova popodne. Temperatura u padu u četvrtak i petak. Za vikend porast temperature.