banner-image

Nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta u opštini Pećinci

Dana 29.04.2022. godine raspisan je oglas za drugi krug javnih nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za područje opštine Pećinci.

Površina zemljišta koja je ostala na raspolaganju za davanje u zakup, nakon održanog prvog kruga nadmetanja u ovoj opštini, iznosi nešto više od 917 hektara.

Za sve jedinice javnog nadmetanja period zakupa u drugom krugu je isti i iznosi 15 godina.

Sva fizička i pravna lica, zainteresovana za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Pećinci, moći će da izvrše obilazak zemljišta koje se daje u zakup dana 11.05.2022. u 9 časova. Takođe, uvid u grafički i prostorni prikaz svih parcela, čiji zakup je predmet nadmetanja, može se ostvariti na Geoportalu Uprave.

Prijava za nadmetanja se vrši putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje, a rok za prijavu ističe 18. maja 2022. godine u 14 časova. Rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 25.05.2022.

S obzirom da je u pitanju drugi krug nadmetanja, jedini uslov za učešće na nadmetanju za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.