banner-image

Opština Kula daje 1.600.000 dinara za podsticaje u pčelarstvu

Odlukom privremenog organa opštine Kula, usvojen je pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 150.000 dinara, a  minimalni iznos koji se dodeljuje iznosi 5.000 dinara.

Opština Kula prvi put sufinansira investicije pčelara u ukupnom iznosu od milion i šesto hiljada dinara. Pravo na podsticaje ostvaruje fizičko lice koje je nosilac ili član registrovanog komercionalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar poljoprivrednih gazdinstva i koje se nalazi  u aktivnom statusu. Uskoro se očekuje objavljivanje konkursa na internet stranici opštine kula, www.kula.rs.

Prihvaćen je i predlog zaključka o načinu i uslovima davanja u zakup građevinskog zemljišta u poljoprivredne svrhe do privođenja zemljišta nameni, na kojem je upisano pravo javne svojine opštine Kula. Reč je o livadama i pašnjacima koji se daju u zakup, s tim da opština, umesto da ima troškove oko uređivanja i košenja istih, dobija prihod od zakupa.