banner-image

Predavanje u Nišu: Urbano pčelarstvo čuva biodiverzitet u gradovima

EU info kutak Niš povodom obeležavanja „EU zelene nedelje“ organizuje predavanje o urbanom pčelarstvu. Predavanje se organizuje u saradnji sa Abmasadom Francuske u Srbiji i Francuskim institutom u Nišu.

Održaće se u sredu 1. juna od 12 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu, ul. Voždova br. 5, kao i putem zoom platforme.

Urbano pčelarstvo je praksa kojom se poboljšava životna sredina gradova i smanjuje negativan uticaj na naš svakodnevni život. Brigom o ponekoj košnici na krovovima naših zgrada, institucija, kompanija ili u gradskim parkovima i dvorištima zapravo doprinosimo očuvanju biodiverziteta biljaka, pčela i prirode.

Cilj predavanja je da se ekološki svesnim građanima Niša svih uzrasta i društveno odgovornim firmama koje posluju u Nišu ukaže na značaj zdrave životne sredine i uticaja koje urbano pčelarstvo ima na nju, kao i da omogućimo vezu između pčelara, institucija, kompanija i pojedinaca kako bi pospešili razvoj ove vrste pčelarastva u Nišu.

Projekat „ZELENA AMBASADA“, pokrenut 2015. godine predstavlja globalni i progresivan pristup kroz koji francuska diplomatska predstavništava širom sveta aktivno i direktno doprinose očuvanju životne sredine. Ambsada Republike Francuske u Beogradu je pre nekoliko godina na krovu zgrade
ambasade postavila košnice dajući svoj doprinos ovom projektu.

Na predavanju će govoriti: NJ. E. PJER KOŠAR, ambasador Francuske u Srbiji, STANKO RAJIĆ, predsednik Beogradskog udruženja pčelara i MONIKA DAMJANOVIĆ, direktorka Francuskog instituta Niš.