banner-image

Španci na Sajamu pokazali najnovije svetske trendove u proizvodnji hrane

-Poljoprivrednicima u Srbiji, kao i posetiocima Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu bih želeo da prenesem da u kompaniji NOVAGRIC verujemo u novi način proizvodnje hrane koji je profitabilan za farmera, održiv i ujedno prosperitetan za planetu. Spremni smo da vam pomognemo da izvučete maksimum iz najnovijih tehnologija koje će doprineti rastu vašeg poslovanja i podržati nov model poljoprivrede, prilagođen budućnosti i najzahtevnijim potrošačima, kaže za Agrosmart predstavnik ove španske firme Antonio Gonzales.

Iako NOVAGRIC još uvek nema razvijenu distribuciju u Srbiji, došao je na Sajam kako bi se bolje upoznao sa srpskim poljoprivrednicima.

-Kao posebno bitan aspekt poslovanja naše kompanije naglasio bih da smo jedna od retkih firmi koje nude kompletnu uslugu projektovanja i ugradnje instalacija i infrastrukture za intenzivnu poljoprivredu (plastenici, klimatizacija, navodnjavanje i prečišćavanje vode), što našim klijentima olakšava proces pošto smo uz njih od početka do kraja projekta i vodimo računa o svemu, zajedno – ističe Gonzales.

Kako kaže, kompanija uvek pruža i savetodavnu uslugu i tehničku agronomsku obuku kako bi osigurala da njeni klijenti potom imaju sva neophodna znanja da izvuku maksimum pametnih rešenja koja NOVAGRIC sprovodi.

-Dizajniramo i sprovodimo projekte prilagođene različitim veličinama farmi, useva i tipova klime, kao i potrebama proizvođača da pronađu najbolju strategiju za optimizaciju resursa i povećanje nivoa proizvodnje. Među našim najistaknutijim proizvodima, istakao bih visokotehnološke plastenike i sisteme za navodnjavanje, kao i sistema za tretman vode za ponovnu upotrebu – navodi Gonzales.

Veruje da četrdesetogodišnje iskustvo iz Španije, koja je jedan od najvećih proizvođača voća i povrća u Evropi, mogu pomoći u implementaciji sličnih proizvodnih modela u Srbiji:

-Ne zaboravite da su naše najproduktivnije zone zapravo sušne zone, a upravo se najviši nivo poljoprivredne proizvodnje ostvaruje zahvaljujući efikasnoj upotrebi vode i resursa, naravno uz adekvatnu poljoprivrednu tehnologiju, poručuje on.

Na partnere u Španiji uvek mogu računati

Firma Trejdagro (Tradeagro doo) duže od decenije uvozi i distribuira sredstva za ishranu bilja, a ekskluzivni je zastupnik španske kompanije TRADECOP.

-Sa španskom kompanijom TRADECORP sarađujemo 11 punih godina i iskustva su izuzetna, što pokazuje i naša dugogodišnja saradnja. Generalni smo zastupnici kompanije TRADECORP u Srbiji.  Za našu saradnju od posebne važnosti je transfer znanja i iskustva, kao i tehnička podrša u svakom momentu – kažu u Trejdagru.

U pogledu poljoprivrednog iskustva iz Španije, ona su od velikog značaja za Srbiju, i u svim segmentima ima mogućnosti za razmenu iskustva, primenljivih rešenja, i sl.

Svim posetiocima Poljoprivrednog sajma, a posebno malim i srednjim  proizvođačima, želimo da istraju u teškoj sezoni i pokušaju da prošire svoja znanja, poručuju predstavnici srpske i španske kompanije.

S. K.