banner-image

Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima od 3. do 5. juna

Čuvajući od zaborava tradicija i kulturu Podunavskih Švaba i negujući najveće vrednosti društva poput  tolerancije i dobrosusedstva Fondacija “Zavičajna kuća” organizuje Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima, koji će  biti održan od 3. do 5. juna.
Otvaranje festivala je u petak u 11 časova. Tada će biti otvorena i izložba slika neafirmisanih slikara (Fondacija „Zavičajna kuća“, Andreja Volog 1A). U 18 časova kreće program za najmlađe, u pešačkoj zoni na centralnom gradskom trgu.
U subotu, 4. juna, u 13 časova planirano je proglašenje najboljeg ovogodišnjeg kuglofa na „Festivalu kuglofa“ i dodela nagrada. Nakon toga, proizvođači tri prvoplasirana kuglofa pristupaju novoj izradi svojih pobedničkih kuglofa na Izlagalištu, pred publikom. U 20 časova organizuje se koncert horova crkve Presvetog Trojstva.
Celodnevna postavka (od 10.00 do 23.00) sajamsko – turističkog karaktera obuhvata izlaganje kuglofa, karlovačkih vina i bermeta, začinskog bilja, suvenira, antikviteta, ručnih radova i starih zanatskih proizvoda. Svakog dana (u subotu i nedelju) biće organizovane revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, priredbe i radionice za decu, nastupi horova, muzičkih ansambala, izložbe i druge interesantne aktivacije.
S. K.