banner-image
banner-image

Novosadski sajam se priprema za proslavu 100 godina postojanja i 90 godina Poljoprivrednog sajma

Održana je prva sednica Organizacionog odbora na Novosadskom sajmu, povodom važnih jubileja koji će biti održani naredne godine – vek postojanja Novosadskog sajma i 90 godina Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Razgovaralo se o izradi monografije i promo filma koji će obeležiti istoriju najveće sajamske kuće u našoj zemlji, kao i o uključivanju svih relevantnih institucija, koje bi svojim idejama pomogle da se jubileji obeleže svečano i na visokom nivou.

Predlog je da bude održana Svečana akademija, a ideja je da gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević bude počasni predsednik ovog organizacionog odbora.

Sednici su prisustvovali članovi Organizacioni odbora; član gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu, Milorad Radojević, akademik dr Jan Kišgeci, upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov, predstavnica Muzeja Grada Novog Sada,Ivana Jovanović Gudurić, direktorica Muzeja Vojvodine, Tijana Stanković Pešterac, bivši direktor AD Novosadski sajam Aleksandar Andrejević, bivši direktor AD Novosadski sajam, Goran Vasić, direktor festivala BITEF, Miloš Latinović, bivši pokrajinski sekretar za kulturu i informacije, Slaviša Grujić, direktorica European Communication-a Sandra Mališić, bivši direktor AD Novosadski sajam Miodrag Koprivica, kao i generalni direktor mr Slobodan Cvetković. Takođe i izvršni direktor sektora za ekonomsko finansijske poslove, Ivana Đurić, izvršni direktor sektora za kongresne aktivnosti Andrea Knezy, izvršni direktor za pravne i opšte poslove Nikola Lovrić i izvršni direktor sektora za sajamsku delatnost Boris Nadlukač.